Heamiel Trio

Met trots presenteren wij het Heamiel trio 2019

Hofdame Iris de Jong – Heakeninginne Elske Breeuwsma – Hofdame Ellemein Dijkstra


Beste Bolswarders, boeren, burgers en buitenlui, hooggeëerd publiek!

Eindelijk mag ik vertellen dat ik dit jaar Heakeninginne ben! Samen met Ellemein en Iris mag ik dit jaar het Heamieltrio vormen.

Ik ben Elske, 21 jaar oud en geboren en getogen in Bolsward. Ik heb tot mijn achttiende samen met mijn ouders, twee broers en een broertje in Bolsward gewoond. Na het atheneum ben ik in 2016 verhuisd naar Groningen. Ik studeer rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen en hoop dit jaar mijn bachelor IT-recht te halen. Door de week ben ik in Groningen te vinden en ook ben ik actief bij enkele commissies. Afgelopen februari heb ik met mijn commissie een reis voor 30 studenten naar Bangkok georganiseerd. Dit was ontzettend gaaf!

In het weekend kom ik naar Bolsward. Ik vind het gezellig om bij mijn familie te zijn, met mijn vriendinnen af te spreken, op het terras te zitten, maar kom zeker terug voor mijn grote passie: paarden. Met name voor Titia, een mooie Friese stermerrie. Als het maar even kan train ik haar, maken we een buitenrit, een strandrit of gaan we op wedstrijd. Daarnaast werk ik in het weekend ook met Friese paarden.

Heamiel is voor mij hét feest van Bolsward, een waar circus. Het bijzondere van het Heamiel is dat het een feest voor iedereen is. Of je nu jong of oud bent; voor iedereen is er iets te beleven. Het thema circus past dan ook perfect bij Heamiel!

In vier dagen ga ik samen met Ellemein en Iris waarschijnlijk meer activiteiten meemaken dan we ons nu kunnen voorstellen. We worden samen met het u, ‘hooggeëerd publiek’, ondergedompeld in het ‘circus Heamiel’. Ik kijk er enorm naar uit en ga voor een fantastische Heamiel!

Oant sjen!

Elske Breeuwsma


Beste bewoners van Bolsward en omstreken,

Met trots mag ik eindelijk bekend maken dat ik hofdame ben in het Heamieltrio 2019! Mijn naam is Iris de Jong, 24 jaar en geboren en getogen in Bolsward. De tijd van de geheime tripjes met complotten en excuses om naar Bolsward te komen is voorbij, nu mag iedereen het weten!

Zeven jaar geleden ben ik voor de studie fysiotherapie naar Groningen vertrokken, waar ik na mijn opleiding de kans kreeg om bij een grote dynamische praktijk aan de slag te gaan. Om die reden ben ik nog even blijven hangen in de stad en woon ik inmiddels samen met mijn vriend (ook een Bolswarder) in Helpman. Doordat onze beide ouders en Beppe’s in Bolsward wonen volgen we echter nog regelmatig de A7 van Groningen naar Friesland. In mijn vrije tijd eet ik graag samen met vrienden en ga ik vaak naar buiten om te racefietsen of te wandelen. Daarnaast verander ik graag ons appartement in een jungle en probeer ik gebarentaal onder de knie te krijgen.

Bij het thema circus denk ik aan spectaculaire acrobatiek, creatieve kostuums, hilarische acts, steltenlopers en jongleurs. Zelf heb ik weinig ervaring met acrobatische stunts, de Nijmeegse Vierdaagse en de Elfstedentocht liggen meer in mijn richting, maar een beetje jongleren moet lukken.

Ik heb ontzettend veel zin in eind juni en ben dan ook vereerd om met Elske en Ellemein Heamiel van zo dichtbij mee te maken. Samen hopen we op dagen waarin we ons mogen verwonderen en mogen genieten van de magie van het circus en van Heamiel. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Jonglerende groet,

Iris


Beste Bolswarders,

Op één van de eerste zonnige dagen in januari liep ik door Bolsward, en was ik lekker aan het sneupen in de winkels zoals veel vrouwen dat doen. Tot dat mijn oog viel op het grote Heamiel bord: ‘Word jij de kroon op JUNI?’. Terwijl ik bezig was om een nieuwe shampoo uit te zoeken bleef deze vraag maar door mijn hoofd spoken. Waarom ook niet? Heamiel is toch HET feest van Bolsward?! En nu, een paar maanden later, sta ik hier dan en mag ik het eindelijk van de daken schreeuwen. Ik ben hofdame in het Heamieltrio 2019!

Maar wie ben ik dan? Mijn naam is Ellemein Dijkstra, geboren en getogen in Bolsward. Ik ben 20 jaar jong en woon samen mijn ouders en mijn oudere zus, in Bolsward. Ik doe de HBO-opleiding International Hospitality Management in Leeuwarden en zit ik in het derde leerjaar. In september ga ik mijn minors volgen in Bali en Thailand. Naast de studie ben ik in het weekend te vinden in de plaatselijke Pizzorante Ponte Vecchio. Verder werk ik in de zomer bij de Stoep op het Waddeneiland Vlieland, het eiland wat mij hart heeft gepakt. Mijn hobby’s? Dingen ondernemen met mijn familie, vriend of vrienden. Daarnaast hou ik van voetballen en fotograferen. Nog wat kleine feitjes over mij: ik ben gek op katten en je kunt mij wakker maken voor verse aardbeien. Mijn guilty pleasure? Kijken met mijn vader naar oude afleveringen van ‘The Nanny’.

Heamiel is voor mij het feest van het jaar. Een feest waar iedereen bijeenkomt en het mensen dichter bij elkaar brengt. Dagen van plezier, vreugde en gezelligheid. En dan met het thema ‘Circus’, hoe gaaf is dat? Ik verwacht dat het weer geweldige dagen gaan worden en heb ontzettend veel zin om samen met Iris en Elske het Heamieltrio te vormen, het Heamiel op de meest unieke manier mee te maken en vooral met zijn allen er mooi feest van te maken!

Harré en veel liefs,

Ellemein

Foto’s: Martina Ketelaar – Kleding: Lava