Heamiel Trio

Heamiel trio 2022

Hofdame Maureen Minnema – Heakeninginne Eline de Boer – Hofdame Douwina Rijpkema

Foto’s: Martina Ketelaar
Kleding: Lava Bolsward
Make-up: The Saloon
Kapper: Bleeker Bolsward

Heamiel 2023: een nieuw jaar, een nieuw glamoureus thema (Hollywood) én natuurlijk een nieuw trio! Ben jij tijdens de Heamieldagen van 2023 19 jaar of ouder en is het jouw meisjesdroom om Heakeninginne of Hofdame te worden? Binnenkort kun je solliciteren! Houd de website en onze sociale media kanalen in de gaten.

Beste Bolswarders, boeren, burgers en buitenlui!

Ik ben Eline de Boer, 26 jaar oud en samen met mijn vriend Joris woon ik Wommels. In mijn dagelijks leven ben ik pedagoog in een gezinshuis. Mijn grote passies zijn paarden, waar ik dan ook dagelijks mee bezig ben’, vertelt de Heakeninginne enthousiast. ‘Ik ben ontzettend dankbaar dat ik samen met de hofdames Douwina Rijpkema en Maureen Minnema dit avontuur na twee jaar kan aangaan! Begin 2020, toen ik nog thuis woonde in Wons, heb ik ervoor gekozen om te schrijven omdat ik het Heamiel altijd heb meegemaakt vanaf de horecakant heb gemaakt. Zeven jaar lang heb ik gewerkt bij Lunchroom Miedema en hier het Heamiel altijd als een prachtig, gezellig en machtig feest ervaren. Toen ik mijn opleiding tot pedagoog had afgerond, dacht ik: “dit is hét moment om te schrijven” en al vrij snel kreeg ik te horen dat ik uitgekozen was als Heakeninginne. Super trots natuurlijk!

Op het moment dat Douwina, Maureen en ik aan elkaar werden voorgesteld werd alles uiteindelijk twee keer gecanceld vanwege corona. Een ontzettende domper! Gelukkig hebben we contact met elkaar en het comité gehouden. Achter de schermen deden we als trio mee aan de voorgaande Heamiel-activiteiten om elkaar zo nog beter te leren kennen. Op het laatst had ik er wel moeite mee om het geheim te houden voor mijn naaste vrienden en familie. Gelukkig is dat nu bekend, haha!! Ik verwacht dat dit een van de speciaalste edities van de Heamiel gaat worden. Ik denk dat iedereen behoefte heeft aan saamhorigheid en feest vieren en om na twee jaar een fantastisch Heamiel van te maken. Ik ga samen met Douwina en Maureen ontzettend genieten en kijk er enorm naar uit om er een beestachtig mooi Heamiel van te maken!

Oant sjen!
Eline


Beste bewoners van Bolsward en omstreken en andere feestBEESTen,

Na twee jaar wachten is het hoge woord er eindelijk uit en mag ik vertellen dat ik dit jaar hofdame in het Heamieltrio 2022 mag zijn! Ik ben Maureen, 22 jaar oud en opgegroeid in Bolsward. Vijf jaar geleden ben ik voor een bachelor aan de universiteit naar Amsterdam vertrokken, maar ik kom nog graag terug naar ons mooie Noorden.

Inmiddels ben ik bezig met een master (neuro)filosofie. Na de zomer hoop ik te starten met een tweede master om zelf onderzoek naar het brein te leren doen. Daarnaast loop ik nu een vrijwilligersstage communicatie bij een klimaatorganisatie en heb ik een bijbaan in het middelbaar
onderwijs. Ook speel in dwarsfluit in een studentenorkest. Ondanks mijn leven in de grote stad, vind je de echte Fries in mij terug wanneer ik de paar minuutjes van mijn huis naar de schaatsbaan fiets. Daar gleed ik afgelopen winter graag over het ijs. Inmiddels heb ik de ijzers ingeruild voor skeelers en racefiets als fietselfstedentocht-voorbereiding. Misschien spot je mij binnenkort wel op mijn trainingsroute rondom Bolsward.

Het Heamiel is één van de momenten waarop ik elk jaar weer naar Bolsward toe kom om mee te vieren. Ik vind het prachtig om te zien hoe het stadsfeest iedereen met elkaar verbindt. Genieten van de optocht of een traditiegetrouw tochtje over de markt, meedoen aan de vele
sportactiviteiten of juist het beest uithangen op de parkavonden. Voor ieder wat wils! Ik heb veel bewondering voor hoe het comité in 2020 en 2021 dit feest een online invulling heeft gegeven. Ook als trio hebben wij samen gezellig in de achtertuin meegedaan met de bingo’s. Toch ben ik heel blij dat dit jaar het Heamiel en het samen zijn weer met vol enthousiasme gevierd mag worden.

Ik kijk er enorm naar uit en voel mij vereerd om samen met Eline en Douwina juist deze Heamiel-editie van zo dichtbij mee te mogen maken. Het wordt uniek, beestachtig!

Op Heamiel! Oant gau!

Maureen


Lieve allemaal,

Twee jaar geleden heb ik geschreven op het Heamieltrio. Ik weet nog precies hoe dat ging. We deden de gesprekken in het Weeshuis. Tegenover mij zaten vier leden van het Heamiel comité. Toen ik gebeld werd dat ik was uitgekozen voor het trio, was er nog geen sprake van corona. Tenminste, niet dat het zulke grote gevolgen zou kunnen hebben. Je kon het je niet voorstellen.

Inmiddels zijn we dus twee jaar verder en eindelijk mag ik dit stukje voor in de krant schrijven. Eindelijk wordt alles bekend en hoeft het geen geheim meer te blijven. Niet voor het thuisfront, niet voor familie en vrienden en ook niet voor alle andere onbekende mensen. Dit jaar mag ik met trots uitspreken dat ik samen met Maureen Minnema de twee hofdames van onze koningin Eline de Boer vorm.

Wie ben ik? Ik ben Douwina Rijpkema, ik ben inmiddels 24 jaar jong en ben verhuisd naar Easterein. Toen ik twee jaar geleden heb geschreven woonde ik nog thuis op de boerderij van mijn ouders te Hichtum. Hier kom ik nog dagelijks want mijn twee Fryske hynders staan hier. Ik heb de basis- en de middelbare school gevolgd in Bolsward. Hierna heb ik de kappersopleiding in Leeuwarden gedaan. Vanaf mijn vijftiende was ik werkzaam bij kapsalon Bleeker te Bolsward. Dat Heamiel voor mij altijd dichtbij kwam heb ik te danken aan de kapsalon. Gedurende de Heamiel dagen kwam het trio iedere ochtend langs om hun haar te laten doen. Het was altijd een hele eer om dat te mogen doen! Hierdoor kreeg ik heel veel verhalen mee waardoor ik altijd dacht: “ooit, op een dag, wil ik dit ook!” En het is gelukt! Dit jaar mag ik zelf in de stoel zitten, geweldig. Inmiddels was dit ook mijn laatste jaar bij kapsalon Bleeker. Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt, maar nu was het tijd voor wat nieuws. Ik ben bezig met opleidingen nagelstyliste en open vanaf de maand mei mijn eigen haar- en nagelsalon: Moaist.

Eigenlijk hebben Eline, Maureen en ik afgelopen twee jaar al extra genoten en hebben wij elkaar al beter kunnen leren kennen. Heamiel 2022 wordt een uniek beestachtig feest! Wij kijken er naar uit.

Oant sjen

Leafs Douwina


Foto’s: Martina Ketelaar
Make-up: Angélique Beauty en Wellness
Kapper: Bleeker Bolsward