Heamiel zoekt…

Heb jij een Heamielhart en organisatietalent? Ben je goed met rekenmachines, zit je vol energie en hou je van gezelligheid? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou! Heamiel zoekt een bestuurslid die zich onder andere over de financiële zaken van de stichting wil bekommeren.

Over Heamiel
Van oorsprong werd het ‘Heamiel’ gevierd, nadat het hooi eind juni was binnengehaald. De boeren en hun knechten vierden dit met een feestelijk maaltijd bestaande uit rijst met rozijnen, boerenjongens en brandewijn. Tegenwoordig staat Bolsward vier dagen lang bol van de festiviteiten en zijn de Heamieldagen een begrip in Friesland geworden. De organisatie van het Heamiel is in handen van Stichting Heamiel Comité Bolsward. Deze stichting bestaat uit twaalf comitéleden die zich in een termijn van vijf jaar inspannen om elke editie van de Heamiel Dagen goed te laten verlopen. Natuurlijk werken we nauw samen met sponsoren, gemeente, verenigingen, fondsen, andere stichtingen en vele vrijwilligers.

Wat ga je doen?
Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor alle financiële zaken van de stichting. Je onderhoudt de crediteuren- en debiteurenadministratie, wat inhoudt dat je leveranciers, relaties en sponsoren in het boekhoudsysteem verwerkt, facturen verstuurt en betaalt en ervoor zorgt dat de belastingaangifte op tijd wordt gedaan. Naast de zorg voor de financiën, vorm je samen met de voorzitter en secretaris het dagelijks bestuur en denk je mee bij het organiseren van de vele activiteiten van het Heamiel. Dit doe je door je bij verschillende commissies te voegen en je kunt zelf aangeven bij welke activiteiten jij betrokken wilt zijn: wat vind je leuk, waar wil je meer van weten of jezelf in ontwikkelen? De keuze is aan jou!

Wie ben jij?
Zoals gezegd heb je een heamielhart en organisatietalent, je werkt nauwkeurig, bent punctueel en goed met cijfers en processen. Daarnaast ben je flexibel, een teamplayer en hou je van gezelligheid. Je bent communicatief vaardig, houdt van een feestje en je bent de laatste week van juni beschikbaar.

Wat betekent een functie binnen het Heamiel?
Als bestuurslid krijg je geen salaris, maar er wordt wel een beroep op jouw kostbare tijd gedaan. Ondanks dat het je qua geld niks oplevert, kan het je wel veel brengen. Zo vergroot je bijvoorbeeld je netwerk en krijg je de ruimte om je te ontwikkelen. Je werkt samen met een groep mensen die iedere vijf jaar een geheel andere samenstelling heeft. Het is namelijk het idee dat er ieder jaar mensen af- en aantreden. Zo blijft het comité vernieuwend en is er ieder jaar een heel andere dynamiek in de groep. Op deze pagina zie je wie er op dit moment in het comité zitten. Je gaat met een deel van hen samenwerken, na dit seizoen zwaait er een behoorlijke groep af.

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je vrijblijvend met ons in gesprek? Stuur dan een mailtje naar info@heamiel.nl, spreken we elkaar gauw!