Reekers Installatie Ballonvaart

Vrijdag Zaterdag | 19:30 uur - Nader te bepalen

Evenementsponsor

Beleef Bolsward en het Heamiel op een unieke manier. Tijdens de Heamieldagen 2022 organiseren we samen met het Noordelijk Ballonvaartcentrum speciale ballonvaarten boven onze mooie stad. Op vrijdagavond 24 juni of zaterdagavond 25 juni stijgt u op rondom Bolsward om de stad en omgeving op een onvergetelijke manier te beleven.

Kosten:
€ 150,- p.p.
€ 110,- voor kinderen t/m 12* jaar
* minimale lengte 120cm om boven de mand uit te kunnen kijken.

Bestel uw tickets bij het Noordelijk Ballonvaartcentrum.

* Kan de vaart vanwege weersomstandigheden geen doorgang vinden dan wordt deze verplaatst naar een andere datum.
* Voor bedrijven die een eigen ballon willen voor klanten / personeel hebben we ook mogelijkheden. Stuur voor meer informatie een mail naar info@heamiel.nl

Programma

– Het programma is van 19.30 uur tot ongeveer 22.30 uur.

– Op de dag van de ballonvaart hoort u tussen 14.00 en 14.30 de verzamellocatie in Bolsward, deze heeft te maken met de windrichting zodat we over Bolsward proberen te varen.

– Klaarmaken van de ballon. Een heel spektakel! U kijkt toe, of helpt een handje mee als u dat wilt.

– Tijd om in te stappen. Een voor een stapt u in de mand als we klaar zijn om op te stijgen.

– Opstijgen! We laten de opstijglocatie achter ons en laten ons meenemen door de wind. We proberen de opstijglocatie dusdanig te kiezen dat de wind ons over Bolsward laat gaat. Beleef Bolsward en het Heamiel vanuit een heel nieuw perspectief.

– De ballonvaart duurt ongeveer een uur. De piloot vertelt het een en ander over ballonvaren en u kunt vanuit de lucht van de omgeving van Bolsward genieten.

– De landing. De piloot kiest zorgvuldig een veilige en comfortabele landingsplek uit. Waarna de ballon weer zachtjes op de grond terechtkomt.

– Luchtdoop! Na de ballonvaart is de traditionele champagneluchtdoop. U wordt gekroond tot baron en samen met de piloot drinkt u een glas champagne op de landingslocatie, middenin de natuur. Ondertussen ruimt de crew (al dan niet met uw hulp) de ballon weer netjes op.

– Uitreiking luchtdoopcertificaat. Het bewijs dat u baron bent en een mooie herinnering aan uw ballonvaart!


– Vervoer terug naar de afspreeklocatie. De crew rijdt u weer veilig naar de afspreeklocatie en u gaat als baron of barones huiswaarts!

– Heeft u familie of kennissen die de ballon willen volgen dan kunnen ze dit op eigen gelegenheid doen. Ze kunnen achter de volgauto van de ballon aanrijden.