Inloopconcert Zomerkoor

29 juni | 19:30 uur - Broerekerk


Inloopconcert ZOMERKOOR 2017
o.l.v. dirigent/saxofonist Jan Brens.
pianist : Oeds Wijnsma

Het is in de Broerekerk & de toegang is gratis

Op vrijdag 23 juni om 19.30 uur zal het ZOMERKOOR o.l.v. dirigent/saxofonist Jan Brens uit Sneek voor de 7 e keer een inloopconcert in de Broerekerk te Bolsward verzorgen.
De vroege aanvangstijd is gekozen i.v.m. “The night of the Heamiel”, die om 21.00 uur begint.
Gasten zijn mezzosopraan Jannet Rienks uit Leeuwarden en bariton Theo van de Logt uit Workum.
De begeleiding is weer in vertrouwde handen van pianist Oeds Wijnsma uit Leeuwarden.
Jannet was solist bij operakoor Amadeus en ze speelde hoofdollen bij theaterkoor Animato, eveneens uit Leeuwarden. Haar rollen waren o.a. in: Der Bettelstudent, Showboat, Eine Nacht in Venedig, Im Weissen Rössl en Maske in Blau. In 2015 speelde en zong zij in het iepenloftspul “It deiboek fan Anne Frank”, dat ook de Gouden Gurbe-publieksprijs won.

Tegenwoordig is zij lid van het 11-koppige ensemble Koarbizznizz en het Noord Nederlands Concertkoor. Jannet zal in solo en met het ZOMERKOOR musical-en operetteliederen zingen.

Theo van de Logt vertolkt op gitaar en in zang enkele folksongs, enkele met koor. Het ZOMERKOOR bestaat uit ruim 40 zangliefhebbers uit de regio Súdwesthoek en de Stellingwerven (Stellingwerfkoor-Wolvega).

Oeds Wijnsma begeleidt koor en solisten en eveneens de dirigent op saxofoon. De laatste jaren is het concert in de Broerekerk een begrip geworden en kan honderden bezoekers tegemoet zien! Er is vrije toegang, maar wel een collecte bij de uitgang.

Er zijn een 4-tal concerten: Het Heamielconcert op 23 juni, concert in Bonifatiushuis te Sneek, de Sneekweekproms 6 augustus. en het afsluitende concert in de Skúster tsjerke (Idsegahuizum bij Makkum).