Hema Heamielmaaltijd

28 juni | 11:45 uur - Broerekerk

Evenement Sponsor
Evenement Sponsor

Graag willen wij u als comité uitnodigen om aan te schuiven aan de prachtig gedekte tafels in de Broerekerk.

Als in vroegere tijden de zomer begon en de oogst was binnengehaald, was er een feest voor stad en platteland. Dan trok de boer met vrouw, kinderen en knechten naar de stad, naar Bolsward. De familie deed er haar inkopen, bezocht de kermis en schoof aan voor het traditionele Heamiel.

De maaltijd wordt gehouden op donderdag 22 juni in de Broerekerk. Met een glaasje brandewijn wordt u verwelkomd. Het feestmaal met boerenjongens, rijst met rozijnen, verschillende broodsoorten met divers beleg en diverse dranken wordt geserveerd door enthousiaste, traditioneel geklede, serveersters.

De serveersters, leerlingen van het Marne College, zullen u bedienen van al dit lekkers. Samen met de Heakeninginne en haar 2 hofdames kunt u, terwijl u eet, genieten van ons muzikale duo, Tsjamme Wiersma en Bauke Kooiker. De Boalserter Skotsploech zal tijdens de maaltijd een optreden geven en misschien nodigen zij u wel uit om een dansje te wagen.

Kaarten voor de Hema Heamiel Maaltijd zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij de Primera á € 10,- per stuk of op de dag zelf vanaf 10.00 uur bij de Broerekerk. Wacht niet te lang, de kaarten zijn snel uitverkocht en er zijn maximaal 250 plaatsen beschikbaar.

U kunt ook online kaarten bestellen via de Heamiel webshop

De kerk gaat om 11.45 uur open en de maaltijd begint om 12.15 uur.
U bent van harte welkom op donderdag 22 juni.